SSangYong Actyon Sports

//SSangYong Actyon Sports
SSangYong Actyon Sports2018-03-06T12:55:09+00:00

Project Description

Koreansk underdog som överraskar

Koreanska SSangYong är inte direkt motorjournalisternas gunstling. Sedan märket lanserades på svenska marknaden i mitten av 1990-talet har man konsekvent ratats av pressen. I bolagets begynnelse tillverkade man militärfordon åt den amerikanska armén, ett arv man fått brottas med i över ett halvt sekel. Men nu har det hänt något.

Actyon Sports ser den inte speciellt europeisk ut vid en första anblick. Man får känslan av asiatiskt tänk. Men det vänder så fort man öppnar dörren och möts av bra materialval, sköna stolar och en ganska modern instrumentpanel med stor skärm i mittkonsolen med touchfunktioner. Instrumentbrädan i sig känns gedigen, dock är en del vred och knappar lite plastiga. Men helheten är fräsch och man gillar Actyon. Nya Actyon Sports är en modell som många kanske undrar vad den gör på svenska marknaden, men det fi nns en enkel förklaring. Pickup är en fordonstyp som omfamnar allt fl er människor i Sverige och jag har länge vurmat för denna biltyp av fl era olika anledningar. Vi behöver inte gå in på detaljer, men när man aktivt nyttjar en pickup i olika roller (såväl yrkesliv som privat) så ser man sidor av myntet som inte tidigare skådats. Typen av bil har länge präglats av lastbilskänsla och truckerkeps, men det har kommit en ny lirare i laget. Vad kräver vi av en bil idag? Komfort, användarvänlighet, relativt god ekonomi samt personifi ering. Det har moderna pickuper.

  • SsangYong Actyon Sports – fr. 199.900 kr. ex. moms Diesel 2.2L 178hk 4wd med lågväxel

Som en SUV
– fast med lastutrymme

Actyon Sports är den tredje bilen av ”nya” linjen vi testar, och det är bara att konstatera, det är en grymt potent bil som går att använda till det mesta vi utsätts för i vardagslivet. Bilen är otroligt skön att köra (för att vara en pickup), mjuka växlingar och tyst i kupén. Jämför du den med en annan bil i samma klass så är den nästintill personbilslik på landsväg och absolut inte lika nervös i bakvagnen. Pickupen beter sig förutsägbart och är direktstyrd, med helt ok känsla i framvagnen. Sittplatserna är bra tilltagna med plats för fem, till skillnad från vissa konkurrenter som har ett rent reservsäte bak. Att använda Actyon i vardagen är precis som vilken SUV som helst, hög markfrigång, bra sittkomfort och bra sikt. Enda skillnaden är att det är ett fl ak där bak, vilket är helt magnifi kt som husägare eller hantverkare. Enda smolket i bägaren är kupefl äkten som är dåligt programmerad och håller inte måttet för det svenska klimatet, vilket gör att man får höja fl äktstyrkan manuellt i fuktigt väder.

Konkurrenterna törstigare

SsangYongen är en billig bil i klassen, men levererar över förväntningarna. Förbrukningen stannar under testet på ca 0.8/mil vilket är en enorm skillnad mot de andra i ligan. Ofta är man uppemot 1.5 liter i denna klass. Så om du kör långa sträckor med last är Actyon Sports en ren vinst. 2,2-litersmotorn är konstruerad av SsangYong själva och håller extremt bra miljöklass, vilket är mycket bra för den som även tänker på den biten.

Bra totalekonomi?

Andrahandsvärdet är en aspekt det oftast räknas på, och räkneexempel radas upp i diverse olika undersökningar. Att få fakta för nya modeller är givetvis svårt, men oavsett så är bilen billig redan i grunden. Det innebär att man inte kan tappa så mycket i värde som en dubbelt så dyr bil. Jag tror Actyon Sports kommer att ägas av en ägare, möjligtvis två, i sin livscykel. Så bra är den. Och då är det en bra affär.

★★★

Slutomdömet blir att det här är en bil för folk som är måna om att hålla en god totalekonomi och samtidigt är måna om att åka skönt. Och veta att man tar sig fram överallt. Man köper inte en Actyon Sports för att vara coolast i kvarteret utan snarare för att man är lite mer eftertänksam. Den totala känslan att köra bilen är överlag riktigt bra. Är du ute efter efter en bil som tar en lastpall med metall, funkar bra i skogen på jakt eller bara fi xar en tur till tippen med massa bröte, är detta ett utmärkt val. Samtidigt åker du riktigt skönt utan att lägga ut en halv förmögenhet.

Kontakta oss idag!

Att köpa bil är mycket mer än att bara välja bilmärke.

På Inlags Bil AB är vår självklara målsättning att du som kund ska vara nöjd med ditt bilköp.
Kontakta oss idag så hjälper vi dig.

Kampanjer

Kontakta Oss

Hantverksgatan 5 434 23 Kungsbacka

Phone: 0300 - 743 50

Senaste Nytt